Deliciu cu nuci : Reteta perfecta pentru tarta cu nuci pecan

15/12/2023
Tarta cu pecan cu felie indepartata, scena de masa peste lemn

Toamna aduce cu ea o gama de arome si culori care incanta simturile. Printre deliciile sezonului se numara si tartele cu nuci pecan, un desert rafinat ce combina gustul bogat al nucilor pecan cu dulceata caramelului si textura fina a aluatului crocant. Iata cum poti sa creezi acasa o tarta cu nuci pecan delicioasa si impresionanta!

Ingrediente:

Pentru aluatul de tarta:

  • 1 1/4 cani faina
  • 1/2 cana unt rece, taiat cubulete
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 1 ou mic
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 cana nuci pecan, intregi sau maruntite
  • 3 oua mari
  • 3/4 cana sirop de artar
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/3 cana unt topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare

Instructiuni:

1. Pregateste aluatul de tarta:

a. Intr-un castron, amesteca faina, zaharul pudra si sarea.

b. Adauga cubuletele de unt si freaca amestecul pana cand obtii o consistenta sfaramicioasa.

c. Adauga oul si amesteca pana se formeaza un aluat omogen.

d. Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

2. Preincalzeste cuptorul si pregateste forma de tarta:

a. Incalzeste cuptorul la 180°C.

b. Scoate aluatul din frigider si intinde-l cu grija cu ajutorul unui sucitor.

c. Asaza aluatul intr-o forma de tarta si preseaza-l bine in jurul marginilor si pe fundul formei. Taie excesul de aluat.

3. Coace crusta de tarta:

a. Acopera aluatul din forma cu hartie de copt si umple forma cu boabe sau greutati pentru copt.

b. Coace crusta de tarta in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute sau pana devine usor aurie.

c. Scoate crusta din cuptor si indeparteaza hartia si greutatile. Lasa-o sa se raceasca.

4. Pregateste umplutura:

a. Intr-un castron, amesteca ouale, siropul de artar, zaharul brun, untul topit, extractul de vanilie si sarea pana obtii un amestec omogen. b. Adauga nucile pecan si amesteca usor pentru a le incorpora in compozitie.

5. Asambleaza si coace tarta:

a. Toarna amestecul de nuci pecan peste crusta de tarta racita.

b. Intinde uniform nucile pecan pentru a acoperi toata suprafata.

c. Baga tarta in cuptorul preincalzit si coace-o timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana cand umplutura este ferma si aurie.

d. Lasa tarta sa se raceasca inainte de a o portiona.

6. Servire:

a. Taie tarta cu nuci pecan in bucati generoase si serveste-o alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau o lingurita de frisca proaspata.

b. Poti sa adaugi si o nota de ciocolata topita sau sirop de caramel pentru un plus de rafinament.

Aceasta reteta de tarta cu nuci pecan te va fermeca cu aroma si gustul sau inconfundabil. Este perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi intr-o seara de toamna, inconjurati de culorile si parfumurile sezonului. Bucura-te de fiecare muscatura din aceasta delicioasa si reconfortanta tarta!

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu