Deliciu aromatic: Reteta tortului cu cafea si mascarpone

15/12/2023
felie de tort de cafea si o ceasca de cafea

Gustul profund al cafelei intalnindu-se cu finetea mascarpone-ului creeaza un dans de arome si texturi care te va purta intr-o calatorie gustativa de neuitat. Iata cum poti pregati acest desert captivant:

Ingrediente:

Pentru blaturi:

  • 2 cani de faina de grau
  • 1 ½ cani de zahar
  • ½ cana de unt la temperatura camerei
  • ½ cana de ulei vegetal
  • 1 cana de cafea espresso racita
  • 4 oua mari
  • 2 lingurite de praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Pentru umplutura si decor:

  • 500g mascarpone la temperatura camerei
  • 200g zahar pudra
  • 200ml frisca lichida
  • 2 lingurite de cafea instant (dizolvata in putina apa fierbinte si racita)
  • Cacao sau fulgi de ciocolata pentru decor

Instructiuni:

1. Pregatirea blaturilor:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti doua tavi de copt rotunde de 20-22 cm diametru, acoperindu-le cu hartie de copt si unse cu unt.
  2. Intr-un bol mare, mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
  3. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare, apoi incorporati uleiul si extractul de vanilie.
  4. Intercalati faina cernuta cu praful de copt si sarea, alternand cu cafeaua racita. Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  5. Turnati aluatul in tavile pregatite si coaceti timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand un bat de scobitoare introdus in mijlocul blatului iese curat.
  6. Lasati blaturile sa se raceasca in tavi pentru cateva minute, apoi transferati-le pe un gratar pentru a se raci complet.

2. Pregatirea umpluturii si decorului:

  1. Intr-un bol mare, mixati mascarpone-ul cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema fina si pufoasa.
  2. In alt bol, bateti frisca lichida pana cand formeaza varfuri moi, apoi adaugati cafeaua instant dizolvata si continuati sa mixati pana obtineti o frisca aromata.
  3. Incorporati treptat frisca in crema de mascarpone, amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

3. Asamblarea tortului:

  1. Taiati blaturile racite in jumatate pentru a obtine patru straturi.
  2. Asezati primul strat de blat pe un platou pentru tort si insiropati-l usor cu cafea.
  3. Acoperiti blatul cu un strat generos de crema de mascarpone si repetati procesul pana terminati toate straturile de blat si umplutura.
  4. Acoperiti intregul tort cu un strat suplimentar de crema de mascarpone si niveleazati-l cu grija pentru un aspect uniform.
  5. Decorati-l cu cacao sau fulgi de ciocolata pentru un aspect elegant.

Servire si degustare:

Tortul cu cafea si mascarpone este acum pregatit sa fie savurat intr-o calatorie gustativa deosebita. Taiati cu atentie fiecare portie pentru a dezvalui straturile moi de blat imbibat in cafea si cremoasa umplutura de mascarpone.

Acest desert rafinat poate fi insotit de o ceasca de cafea sau un lichior fin pentru a sublinia aromele si pentru a oferi o experienta gustativa completa.

Cu fiecare gust, veti descoperi rafinamentul si complexitatea combinatiei dintre aroma cafelei si finetea mascarpone-ului, transformand fiecare moment intr-o experienta gustativa memorabila.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu