Explorand Aromele: 3 Rețete de Gem de Prune cu Parfumuri Unice

08/09/2023

Daca vrei sa incerci si altceva in afara de clasicul gem de prune, iti propun trei rețete de gem de prune cu arome speciale pe care le poți încerca:

Gem de prune cu vanilie și scorțișoară si nuci:

Ingrediente:

  • 1 kg de prune coapte și decojite
  • 600 g de zahăr
  • 1 băț de vanilie sau 1 linguriță de extract de vanilie
  • 300 grame nuci taiate bucatele
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Instrucțiuni: 

Tăiați prunele în bucăți mici și îndepărtați sâmburii. Puneți prunele și zahărul într-un vas mare și lăsați-le să stea peste noapte sau cel puțin 6 ore pentru a se macera. Adăugați vanilia și scorțișoara în vas și amestecați bine. Gătiți gemul la foc mediu până când se îngroașă și are o consistență de gem. Intre timp adaugati la fiert si nucile. Fierberea gemului poate dura aproximativ 45-60 de minute.Sterilizați borcanele și capacul în prealabil, apoi turnați gemul fierbinte în borcane și sigilați-le ermetic.

Gem de prune cu lămâie și ghimbir:

Ingrediente:

  • 1 kg de prune coapte și decojite
  • 600 g de zahăr
  • Coaja rasă și sucul de la 2 lămâi
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt ras pe razatoarea mica

Instrucțiuni: Tăiați prunele în bucăți mici și îndepărtați sâmburii. Puneți prunele și zahărul într-un vas mare și lăsați-le să stea peste noapte sau cel puțin 6 ore pentru a se macera. Adăugați coaja de lămâie și sucul de lămâie, precum și ghimbirul ras în vas și amestecați bine. Gătiți gemul la foc mediu până când se îngroașă și are o consistență de gem. Acest proces poate dura aproximativ 45-60 de minute. Sterilizați borcanele și capacul în prealabil, apoi turnați gemul fierbinte în borcane și sigilați-le ermetic.

Gem de prune cu cardamom și migdale:

Ingrediente:

  • 1 kg de prune coapte și decojite
  • 600 g de zahăr
  • 1 linguriță de cardamom măcinat
  • 100 g de migdale măcinate

Instrucțiuni: Tăiați prunele în bucăți mici și îndepărtați sâmburii. Puneți prunele și zahărul într-un vas mare și lăsați-le să stea peste noapte sau cel puțin 6 ore pentru a se macera. Adăugați cardamomul măcinat și migdalele măcinate în vas și amestecați bine. Gătiți gemul la foc mediu până când se îngroașă și are o consistență de gem. Acest proces poate dura aproximativ 45-60 de minute. Sterilizați borcanele și capacul în prealabil, apoi turnați gemul fierbinte în borcane și sigilați-le ermetic.

Aceste rețete de gem de prune cu arome speciale vor adăuga un plus de gust și prospețime obișnuitului gem de prune. Poți savura aceste gemuri cu pâine proaspătă, clătite sau în diverse rețete de patiserie.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu