Leurda (final de sezon)
Lobodă (roșie și verde)
Ștevie
Spanac tânăr
Salată verde crocantă
Frunze de ceapă, usturoi, țelină
Măcriș
Pătrunjel verde, mărar, leuștean
Ridichi roz sau albe
Morcovi noi
Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)
Ceapă verde
Usturoi verde
Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)
Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)
Dovlecei fragezi
Căpșuni românești
Rubarbă
Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)
Lapte crud de vacă sau capră
Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă
Smântână proaspătă
Ouă de curte
Menta
Măghiranul
Cimbrișorul
Frunze tinere de păpădie
Frunze de hrean
Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Florile de salcâm sunt recunoscute sub denumirea științifică de "Robinia pseudoacacia", cunoscută popular în România și ca salcâm negru sau robinia. Sezonul în care este disponibil Florile de salcâm sunt disponibile în perioada de primăvară, mai exact în lunile mai și iunie, ceea ce le face un...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Mugurii de brad, cunoscuți științific sub numele de Picea, aparțin familiei Pinaceae și sunt recoltați de la diverse specii de brad. Sezonul în care este disponibil Acești muguri sunt disponibili în principal în lunile de primăvară, în special în aprilie și mai, atunci când sunt tineri și plini...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Florile de soc sunt cunoscute sub denumirea științifică de Sambucus nigra, aparținând familiei Adoxaceae. Sezonul în care este disponibil Florile de soc sunt disponibile în sezonul primăverii până în vara timpurie, mai ales în lunile mai și iunie. Relevanța culturală, tradițională sau...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Florile de tei sunt cunoscute științific sub numele de Tilia. Există mai multe specii de tei, fiecare având caracteristici similare, dar și particularități distincte. Sezonul în care este disponibil Florile de tei sunt disponibile în special în lunile de vară, iunie și iulie, fiind cunoscute...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Corcodușul verde, cunoscut științific sub numele de Prunus domestica subsp. insititia, face parte din familia Rosaceae și este o variantă a speciei de prun. Sezonul în care este disponibil Corcodușele verzi sunt disponibile, de regulă, în lunile de vară, din iunie până în august, în funcție...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Căpșunile sălbatice, cunoscute științific sub numele de Fragaria vesca, sunt fructe mici, aromate care cresc spontan în pădurile și pe câmpurile din multe regiuni ale Europei și Americii de Nord. Sezonul în care este disponibil Căpșunile sălbatice sunt de obicei găsite în perioada de vară,...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ciupercile pleurotus, cunoscute și sub numele de "ciuperci oyster" sau "gălbiori", sunt clasificate științific sub numele de Pleurotus ostreatus. Sezonul în care este disponibil Aceste ciuperci pot fi cultivate tot anul, dar sezonul lor natural de creștere este din primăvară până în toamnă....
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Castravetele cornichon, cunoscut științific sub numele de Cucumis sativus, face parte din familia Cucurbitaceae, aceeași familie ca și pepenele verde sau dovlecelul. Sezonul în care este disponibil Castravetele cornichon este disponibil în principal în lunile de vară, de la începutul lunii iunie...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Dovleceii mici sunt o varietate de Cucurbita pepo, cunoscută sub numele de dovlecei sau zucchini. Această legumă este apreciată atât pentru versatilitatea sa culinară, cât și pentru beneficiile nutriționale. Sezonul în care este disponibil Sezonul de vârf pentru dovleceii mici este vara,...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cartoful nou, cunoscut științific sub numele de Solanum tuberosum, este una dintre cele mai populare și iubite legume din întreaga lume. Sezonul în care este disponibil Sezonul pentru cartofii noi în România este de la începutul primăverii până la începutul verii, mai exact în intervalul aprilie...
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită