Leurda (final de sezon)
Lobodă (roșie și verde)
Ștevie
Spanac tânăr
Salată verde crocantă
Frunze de ceapă, usturoi, țelină
Măcriș
Pătrunjel verde, mărar, leuștean
Ridichi roz sau albe
Morcovi noi
Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)
Ceapă verde
Usturoi verde
Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)
Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)
Dovlecei fragezi
Căpșuni românești
Rubarbă
Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)
Lapte crud de vacă sau capră
Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă
Smântână proaspătă
Ouă de curte
Menta
Măghiranul
Cimbrișorul
Frunze tinere de păpădie
Frunze de hrean
Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Rucola, cunoscută sub numele științific Eruca vesicaria, este o plantă populară în bucătăriile mediteraneene și este apreciată pentru gustul său picant și ușor amărui. Sezonul în care este disponibil Această verdeață este disponibilă în principal în lunile de primăvară, dar poate fi cultivată...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de ridiche, cunoscute științific sub numele de Raphanus sativus, sunt partea verde a plantei de ridiche, frecvent întâlnită în grădini. Sezonul în care este disponibil Ridichile și implicit frunzele lor sunt disponibile în principal în lunile de primăvară, dar pot fi cultivate și în...
Introducere Denumirea comună și științifică Ceapa verde, cunoscută științific sub numele de Allium fistulosum , este o plantă perenă din familia Alliaceae, strâns legată de ceapa comună ( Allium cepa ). Sezonul în care este disponibil Ceapa verde este disponibilă în principal în perioada primăvară-început de vară, dar poate fi cultivată și în...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de usturoi verde, cunoscute și sub numele de frunze de usturoi tânăr, aparțin plantei Allium sativum, aceeași specie cu usturoiul tradițional. Sezonul în care este disponibil În România, frunzele de usturoi verde sunt disponibile în principal în sezonul de primăvară, începând cu lunile...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de țelină, cunoscute științific sub numele de Apium graveolens, sunt o parte esențială a plantei de țelină din familia Apiaceae. Sezonul în care este disponibil Țelina este disponibilă în mare parte a anului, dar cele mai bune recolte se obțin în lunile de primăvară și toamnă....
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Tarhonul, cunoscut științific sub numele de Artemisia dracunculus, este o plantă aromatică apreciată pentru frunzele ei parfumate, utilizate frecvent în gastronomia europeană și în special în cea franceză. Sezonul în care este disponibil Tarhonul este disponibil în special în perioada de vară,...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Oregano, cunoscut științific sub numele de Origanum vulgare, este o plantă aromată extrem de apreciată în gastronomia mediteraneană, dar și în cea românească. Sezonul în care este disponibil Oregano este o plantă perenă, dar momentele sale de vârf în ceea ce privește aroma și frunzele sunt în...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Rozmarinul, cunoscut științific sub denumirea de Rosmarinus officinalis , este o plantă aromată perenă originară din regiunea mediteraneană. Sezonul în care este disponibil Rozmarinul este disponibil tot anul, dar cele mai bune recolte se obțin primăvara târziu și toamna devreme....
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Menta, cu denumirea științifică Mentha, este o plantă aromatică cunoscută și apreciată pe întreg globul pentru aroma sa răcoritoare și puternică. Sezonul în care este disponibil Menta este cel mai bine culeasă în lunile calde de vară, deși multe varietăți pot fi disponibile tot anul datorită...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cimbrișorul, cunoscut științific sub numele de Thymus vulgaris, este o plantă aromatică perenă din familia Lamiaceae. Sezonul în care este disponibil Cimbrișorul este disponibil pe tot parcursul anului, dar este cel mai aromat și bogat în uleiuri esențiale în lunile de vară, de la iunie până în...
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită