Ingrediente de sezon – Luna Mai

04/05/2025

Ingrediente de sezon – Luna Mai

Verdețuri și frunze proaspete

  • Leurda (final de sezon)

  • Lobodă (roșie și verde)

  • Ștevie

  • Spanac tânăr

  • Salată verde crocantă

  • Frunze de ceapă, usturoi, țelină

  • Măcriș

  • Pătrunjel verde, mărar, leuștean


 Legume tinere

  • Ridichi roz sau albe

  • Morcovi noi

  • Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)

  • Ceapă verde

  • Usturoi verde

  • Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)

  • Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)

  • Dovlecei fragezi


 Fructe de început de sezon

  • Căpșuni românești

  • Rubarbă

  • Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)


 Lactate și ouă (locale și de sezon)

  • Lapte crud de vacă sau capră

  • Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă

  • Smântână proaspătă

  • Ouă de curte


 Aromatice și plante sălbatice comestibile

  • Menta

  • Măghiranul

  • Cimbrișorul

  • Frunze tinere de păpădie

  • Frunze de hrean

  • Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)

 

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Loboda roșie, cunoscută și sub denumirea științifică de Chenopodium rubrum , este o plantă frunzoasă din acest gen divers. Sezonul în care este disponibil Loboda roșie este disponibilă în special în lunile de primăvară și vară, de la aprilie până în iulie, ceea ce corespunde perioadei de...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Loboda verde, cunoscută științific sub numele de Chenopodium album, este o plantă anuală din familia Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Loboda este disponibilă predominant în lunile de primăvară și vară, de la aprilie până în iulie, când frunzele sale sunt cele mai tinere și mai...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Spanacul tânăr, cunoscut sub denumirea științifică Spinacia oleracea , este o plantă frunzoasă verde care aparține familiei Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Spanacul este disponibil în special în lunile de primăvară, dar culturile timpurii pot începe să fie recoltate încă din...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ștevia, cunoscută și sub denumirea științifică Rumex patientia, este o plantă perenă din familia Polygonaceae. Este adesea confundată cu planta de stevia, dar cele două sunt complet diferite. Sezonul în care este disponibil Ștevia este disponibilă mai ales în lunile de primăvară și toamnă,...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de hrean, cunoscute științific sub numele de Armoracia rusticana, sunt parte a plantei de hrean, originară din Europa de Est și de Vest. Sezonul în care este disponibil Frunzele de hrean pot fi culese în special în perioada primăvară - toamnă, dar rădăcina de hrean poate fi recoltată...

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu