Cele Mai Delicioase 5 Retete cu Carne de Miel pentru Paste

15/03/2024
frptura de miel

Cu sosuri aromate, legume proaspete si un twist de originalitate, prepararea unor retete cu carne de miel pentru masa de Paste poate aduce o noua dimensiune gastronomica sarbatorii. Mielul este un ingredient clasic in bucataria de Paste, imbogatind meniurile cu savoare si traditie. Astazi, vom explora cinci retete delicioase care vor aduce un plus de gust si rafinament mesei de Paste.

Miel la Cuptor cu Rozmarin si Miere

Ingrediente:

  • 1 miel intreg, curatat si pregatit pentru copt
  • 4 linguri de miere
  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • Sare si piper dupa gust
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
  2. Spalati mielul si stergeti-l bine cu servetele de hartie.
  3. Taiati crengutele de rozmarin in bucati mici.
  4. Faceti mici intepaturi in carne si introduceti bucatile de usturoi.
  5. Asezati mielul intr-o tava de copt si ungeti-l cu ulei de masline.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi turnati mierea peste miel.
  7. Presarati bucatile de rozmarin peste carne.
  8. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti timp de aproximativ 2 ore, indepartand folia in ultimele 30 de minute pentru a lasa pielea sa se rumeneasca.

Tocanita de Miel cu Legume

Ingrediente:

  • 800g carne de miel, taiata in bucati mici
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 morcovi, taiati cubulete
  • 3 cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • 500ml supa de legume sau carne

Instructiuni:

  1. Intr-o oala mare, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  2. Adaugati bucatile de miel si rumeniti-le pe toate partile.
  3. Condimentati cu boia de ardei dulce, cimbru, sare si piper.
  4. Adaugati morcovii si cartofii si turnati supa peste ele.
  5. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora sau pana cand carnea este frageda si legumele sunt moi.

Miel Umplut cu Prune si Nuci

Ingrediente:

  • 1 miel intreg, curatat si pregatit pentru umplut
  • 200g prune uscate, fara samburi
  • 100g nuci, maruntite
  • 2 cepe, tocate
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de unt
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, amestecati prunele si nucile.
  2. Intr-o tigaie, topiti untul si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  3. Adaugati amestecul de prune si nuci si caliti pentru cateva minute.
  4. Umpleti mielul cu aceasta compozitie si legati-l bine cu sfoara de bucatarie.
  5. Condimentati cu sare si piper si puneti-l intr-o tava de copt.
  6. Coaceti la 180°C timp de aproximativ 2 ore sau pana cand mielul este fraged si aurit.

Miel Marocan cu Cuscus

Ingrediente:

  • 1 miel intreg, curatat si pregatit pentru gatit
  • 250g cuscus
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500ml supa de pui sau carne

Instructiuni:

  1. Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  2. Adaugati bucatile de miel si rumeniti-le pe toate partile.
  3. Condimentati cu curry, scortisoara, ghimbir, sare si piper.
  4. Turnati supa peste miel si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 2 ore sau pana cand carnea este frageda.
  5. Intr-o cratita separata, preparati cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Serviti mielul alaturi de cuscus si sosul din tava.

Miel in Sos de Vin Rosu si Ciuperci

Ingrediente:

  • 1 miel intreg, curatat si pregatit pentru gatit
  • 200ml vin rosu
  • 200g ciuperci, feliate
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de unt
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de oregano uscat

Instructiuni:

  1. Intr-o tigaie mare, topiti untul si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  2. Adaugati ciupercile si gatiti-le pana se inmoaie.
  3. Intr-o alta tigaie, rumeniti mielul pe toate partile.
  4. Adaugati vinul rosu si lasati sa fiarba pana se evapora alcoolul.
  5. Condimentati cu sare, piper si oregano.
  6. Adaugati mielul in tigaie si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora sau pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat.

Aceste retete cu carne de miel vor aduce o nota de rafinament si savoare mesei de Paste. Experimentati-le si bucurati-va de bucate delicioase alaturi de cei dragi in timpul sarbatorii!

 

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu