Descoperind variatii delicioase de patrunjel: Patrunjelul cret si alte varietati

27/10/2023
patrunjelul cret

Patrunjelul este o planta aromata si savuroasa folosita pe scara larga in bucatarie pentru a imbunatati gustul si aspectul diverselor preparate. Cu toate ca patrunjelul cu frunze plate este cel mai comun, exista si alte varietati de patrunjel care adauga nuante interesante si arome diferite in bucatarie. In acest articol, vom explora patrunjelul cret si alte tipuri de patrunjel, precum si modurile in care acestea pot fi folosite in preparate culinare.

Patrunjelul cret

Patrunjelul cret, cunoscut si sub numele de patrunjelul italian sau patrunjelul frisé, se distinge prin frunzele sale crete, bogate in textura. Aceasta varietate de patrunjel are un gust similar cu patrunjelul cu frunze plate, dar adauga o nota estetica interesanta la preparatele culinare. Frunzele crete pot fi folosite pentru a decora farfuriile sau pentru a aduce un aspect atractiv preparatelor.

Patrunjelul cret poate fi utilizat in aceeasi maniera ca patrunjelul cu frunze plate. Poate fi folosit pentru a adauga arome bogate supelor, tocanitelor, garniturilor, salatelor sau in preparatele din cuptor. Acest tip de patrunjel ofera o textura crocanta si o aroma subtila care completeaza o varietate de preparate culinare.

Patrunjelul radacina

Patrunjelul cu radacina (Petroselinum crispum var. tuberosum) este o alta varietate de patrunjel care se cultiva pentru radacinile sale. Aceste radacini au o aroma dulce si usor pamantie, fiind folosite pentru a adauga un gust subtil si o textura crocanta preparatelor. Ele pot fi consumate crude, ca o gustare sanatoasa, sau pot fi adaugate la supe, tocanite sau salate.

Radacinile de patrunjel pot fi si fierte, prajite sau pregatite sub forma de piure, oferind o alternativa interesanta cartofilor. Patrunjelul cu radacina este popular in bucataria europeana si poate aduce o nota distinctiva in preparatele culinare.

Patrunjelul arab sau coriandrul chinezesc

Patrunjelul arab (Petroselinum crispum var. neapolitanum) sau coriandrul chinezesc este o alta varietate de patrunjel care se caracterizeaza prin frunzele sale plate si mari, cu un gust mai intens si o textura mai groasa decat patrunjelul cret sau cel cu frunze plate.

Aceasta varietate de patrunjel este des utilizata in bucataria araba, mediteraneana si asiatica. Frunzele de patrunjel arab au un gust puternic, usor amarui si pot adauga profunzime gustului preparatelor. Ele sunt frecvent utilizate in preparatele cu legume, taitei, salate, sosuri si condimentarea diverselor feluri de mancare.

Cum sa folositi diversele varietati de patrunjel

Utilizarea diferitelor varietati de patrunjel poate aduce diversitate si profunzime gustului preparatelor dvs. in functie de varietate, puteti alege sa-l adaugati proaspat sau sa-l gatiti in feluri creative:

Proaspat in salate: Toate varietatile de patrunjel pot fi utilizate in salate pentru a adauga prospetime si arome complexe.

In supa sau tocana: Patrunjelul cu frunze plate sau cret poate fi adaugat in supa sau tocana pentru a aduce un gust subtil si o textura crocanta.

Copt sau prajit: Radacinile de patrunjel pot fi coapte sau prajite ca garnitura sau ca un snack sanatos.

In piure: Radacinile de patrunjel pot fi pregatite sub forma de piure si servite alaturi de carne sau peste.

In sosuri si condimente: Patrunjelul arab sau coriandrul chinezesc poate fi utilizat pentru a condimenta diverse feluri de mancare si sosuri.

Patrunjelul este o planta aromatica si versatila, care se regaseste in mai multe varietati, fiecare avand caracteristici unice. De la patrunjelul cu frunze plate la cel cret sau cel cu radacina, aceste varietati pot adauga arome complexe si texturi interesante preparatelor culinare. In functie de preferintele si retetele dvs., puteti sa explorati si sa apreciati toate nuantele acestui ingredient minunat in bucatarie.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu