Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Piper Alb Macinat (Cutie 15 kg)

Salvati 7%
10923
399,00 RON
372,00 RON
24,80 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
Discount: 27,00 RON
in stoc
Alb
Pretul in puncte: 744 point
Puncte premiu: 19 points
+

Cantitatea minima pentru "Piper Alb Macinat (Cutie 15 kg)" este 1.

Piper alb macinat, cutie 15 kg
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  • Vizualizați toate variantele ca listă

Descriere

Piper Alb Macinat,produs utilizat ca materie prima in industria alimentara. Produs rezultat din macinarea boabelor de piper alb utilizat in industria alimentara.
Dozaj : conform tehnicilor standard
Specificatiile produsului : 
- Conținutul de GMO : non GMO
- Iradiere Piperul Alb Macinat nu este tratat prin iradiere.
- Cerințele privind pesticidele : In ceea ce privește conținutul de pesticide, produsul este în conformitate cu actele UE nr. 396/2005 din 23 februarie 2005 și în conformitate cu cele mai recente norme.
- Perioada de valabilitate : Termenul de valabilitate al Piperului Alb Macinat este de 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos
- Condiții de depozitare : Piperul Alb Boabe se depozitateza in spatii uscate, întunecate ; temperatura nu mai mare de 25°C; umiditate relativă până la 80%.
- Etichetarea : numele produsului, numărului lotului, țara de origine, greutatea neta, data de producție, perioada de expirare
- Ambalare : pungi de polipropilenă de 15 kg.

Tara de provenienta : Vietnam.

 

 

Descriere produs :

   În timp ce provin din aceleași plante, exista diferențe dintre piperul alb și piperul negru. Tot procesul începe atunci când fructele sunt culese. Pentru a obtine piperul negru, fructele de piper necoapte sunt culese și apoi sunt uscate, ceea ce înegrește pielea și adaugă elemente de aromă. Procedeul utilizat pentru a obtine piperul alb este cel denumit topire industrială prin care fructele de piper sunt înmuiate în apă timp de o săptămână pentru ca învelişul să se înmoaie şi să cadă. Mai apoi se înlătură toate urmele de înveliş, iar boabele rămase sunt puse la uscat.
  Piperul alb , cum am precizat si mai sus, este obținut din boabe de piper coapte complet, ceea ce duce la eliminarea unei parti din compusul de piperină fierbinte, precum și uleiurile volatile și compușii care dau piperului negru aroma sa. Ca urmare, piperul alb are o aromă și o componentă de căldură diferită de piperul negru. Procedeul folosit și manipularea piperului alb poate introduce și note de aromă diferite.

  Piperul alb este adesea folosit în feluri de mâncare care au nevoie de o aroma mai usoara de piper. In cazul în care nu doriți mici puncte negre, in unele mancaruri cum ar fi: sosuri albe, salate, brânzeturi, mancaruri cu cartofi. În bucătăria chineză, piperul alb măcinat este folosit pentru a adăuga aromă la supe, marinate pentru carne și păsări de curte, precum și cartofi prăjiți. Este diferit de piperul negru. De obicei este mai blând decât piperul negru, cu o aromă mai puțin complexă.

  Boabele de piper își păstrează aroma mult mai mult, așa că rețetele recomandă adesea utilizarea piperului proaspăt măcinat. Dacă doriți cea mai mare aromă, macinați boabele proaspăt înainte de utilizare.

  Beneficii ale consumului de piper alb :

  Piperul alb are foarte puține calorii, contine mici cantitati de vitamina C, calciu și fier. Adaugă multă aromă mancarurilor in care este pus, fiind si situatii cand acesta va permite să reduceți sarea. Cel mai mare conținut de minerale al piperului alb este cel de mangan, cu 2% din valoarea zilnică pentru 1 gram (1/3 linguriță). Ca si piperul negru, piperul alb vă poate accelera digestia și curatarea intestinului.

  Piperul, fie el negru sau alb este mirodenia principala a planetei alaturi de sare. Nu numai ca da gust mancarurilor, dar are si o multime de beneficii pentru sanatatea noastra, dupa cum arata anumite studii.

  Piperul alb ajută la prevenirea formării de gaze intestinale, de asemenea ca urmare a creşterii producţiei de acid clorhidric din stomac. Piperul alb creste nivelul secretiei de acid din stomac. El ajuta astfel digestia si combate diareea, constipatia, balonarea si crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.

  Celebrul condiment este apreciat, de asemenea, pentru efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Prin efectul de descompunere a celulelor de grasime piperul ajută la menţinerea siluetei oferind, în acelaşi timp, energie.

  În industria produselor cosmetice regăsim piperul în numeroase produse, de la creme pentru masaje si împachetări anticelulitice pana la cantitati îndrăzneţe din compoziţia parfumurilor. 

  Piperul alb este, de asemenea, destul de util în tratarea durerilor de cap. O durere în cap se dezvoltă atunci când neuropeptide, substanța P transmite durerea la creier. Cu toate acestea, capsaicina poate bloca această transmisie și, astfel, a ameliora simptomele unei dureri de cap.

  Prezența flavonoide și vitamine din piperul alb este responsabil pentru proprietățile sale antioxidante. Acest lucru face ca piperul alb sa devina un luptător potențial împotriva organismelor care ar putea intra in organism si afecta celulele din ea.

  Valori nutritionale ale piperului alb pentru 100 gr de produs :

Energie : 296 kcal
Proteine : 10.40 g
Glucide/Carbo : 68.60 g
- Fibre alimentare: 26.20 g
- Amidon: 0.00 g
- Zaharuri: 0.00 g
Grasimi : 2.10 g
- Grăsimi saturate: 0.60 g
- Grăsimi polinesaturate: 0.60 g
- Grăsimi mononesaturate: 0.80 g
- Colesterol : 0.00 mg

Caracteristici

Ambalare :
Cutie 15 kg
Culoare:
Alb
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 0,3 mcg/kg
Plumb:
Maxim 2 mg/kg
Contaminanti
Continut de aflatoxina B1:
maxim0,5 mcg/kg
Continut de aflatoxina B1+B2+G1+G2:
maxim2 mcg/kg
Ochratoxina A:
maxim15 mcg/kg

Recenzii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Link-uri utile

.
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare