Turmeric măcinat - 45g

 Turmeric măcinat 45g

Turmericul este un condiment oriental blând, picant și proaspăt, cu o notă usoara de amar. Este de culoare galbenă și are o mare capacitate de a colora preparatele și de a le oferi o aromă cu totul specială. În plus, este foarte popular pentru marile sale beneficii pentru sănătate.

Modul în care este folosit turmericul?

Turmericul, o plantă originară din Asia de Sud, este cunoscut pentru culoarea sa galbenă strălucitoare și proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Este un ingredient versatil în bucătărie și este folosit într-o varietate de feluri de mâncare pentru a adăuga gust și culoare. Iată câteva moduri în care este folosit turmericul:

 1. Condiment: Turmericul este adesea utilizat ca condiment în diferite tipuri de mâncăruri. Pulberea de turmeric poate fi adăugată la preparate precum curry, orez, supe, tocănițe și sosuri pentru a le conferi o nuanță de galben și un gust distinct.

 2. Curry: Turmericul este un ingredient esențial în multe rețete de curry, precum curry de legume, curry de pui sau curry de pește. Acesta oferă gustul caracteristic și culoarea galbenă a acestor preparate.

 3. Ceai de turmeric: Pulberea de turmeric poate fi utilizată pentru a face ceai de turmeric. Acesta este preparat adăugând apă fierbinte la o linguriță de turmeric și poate fi aromatizat cu miere, lămâie sau ghimbir pentru un gust mai bogat.

 4. Smoothie-uri: Turmericul poate fi adăugat la smoothie-uri pentru a le conferi un plus de nutriție și antioxidanți. Puteți amesteca pulbere de turmeric cu fructe, lapte sau iaurt pentru un smoothie sănătos.

 5. Pui sau carne de curcan: Turmericul poate fi utilizat pentru a marinada puiul sau carnea de curcan înainte de gătire. Acesta poate fi combinat cu iaurt, usturoi și alte condimente pentru a crea o marinadă delicioasă.

 6. Legume la cuptor: Legumele la cuptor pot fi stropite cu ulei de măsline și pulbere de turmeric înainte de a fi coapte. Acest lucru le va da o culoare atractivă și un gust aromat.

 7. Hummus: Turmericul poate fi adăugat la rețeta de hummus pentru un gust diferit și pentru a-i conferi o culoare galbenă strălucitoare.

 8. Ouă: Un praf de turmeric poate fi adăugat la ouăle bătute înainte de a le prăji sau găti, oferindu-le o culoare interesantă și un gust subtil.

 9. Supă: Turmericul poate fi adăugat la supe și ciorbe pentru a le da un gust picant și pentru a spori valoarea lor nutritivă.

 10. Băuturi: În unele culturi, turmericul este folosit pentru a face băuturi tradiționale, precum "laptele de aur" (Golden Milk), care implică amestecarea laptelui cu turmeric și alte ingrediente precum ghimbir și piper negru.

Este important de menționat că turmericul are un gust intens și poate avea un efect colorant puternic. Prin urmare, este adesea utilizat în cantități mici pentru a evita dominarea gustului sau culorii în preparate. De asemenea, turmericul poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate datorită compușilor săi activi, cum ar fi curcumina, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Cum se obține turmericul?

Turmericul este obținut din rizomul (rădăcina subterană) plantei de turmeric, cunoscută științific sub numele de Curcuma longa. Procesul de obținere al turmericului implică următoarele etape:

 1. Cultivarea: Turmericul este o plantă perenă care crește în principal în regiunile tropicale și subtropicale din Asia de Sud, cum ar fi India, Indonezia, Thailanda și Sri Lanka. Planta de turmeric are frunze mari și flori galbene.

 2. Recoltarea rizomului: Partea de interes a plantei de turmeric este rizomul, care este o tulpină subterană groasă și carnoasă. Rizomul este principala sursă de pulbere de turmeric. Recoltarea rizomului are loc de obicei la câteva luni după plantare, când rizomul ajunge la maturitate.

 3. Curățarea și spălarea: După recoltare, rizomul de turmeric este curățat și spălat pentru a îndepărta solul și impuritățile. Acest proces de curățare ajută la pregătirea rizomului pentru procesarea ulterioară.

 4. Uscarea: După curățare, rizomul de turmeric este tăiat în bucăți mai mici sau felii și apoi este pus la uscat. Uscarea poate avea loc la soare sau în cuptoare speciale. Scopul este de a îndepărta umiditatea și de a conserva rizomul pentru stocare pe termen lung. În timpul uscării, rizomul capătă culoarea galbenă specifică și devine fragil.

 5. Măcinare: După uscare, rizomul de turmeric este măcinat într-o pulbere fină, care este produsul final pe care îl vedem în magazinele de alimente sau de condimente. Acest proces de măcinare poate fi realizat manual sau cu ajutorul mașinilor speciale.

 6. Ambalare: Pulberea de turmeric este ambalată în diverse ambalaje pentru a fi distribuită și comercializată. Este important ca produsul final să fie etichetat corespunzător și să fie păstrat în ambalaje sigilate pentru a preveni degradarea și pierderea calității.

Este important de menționat că turmericul poate fi folosit sub formă de pulbere sau sub formă de rizom proaspăt în bucătărie, dar cea mai comună și ușor de utilizat formă este pulberea. Turmericul are o aromă distinctă și un gust ușor picant, care poate varia în intensitate în funcție de calitatea și prospețimea produsului. Este un ingredient de bază în bucătăria asiatică și este apreciat pentru gustul și proprietățile sale benefice pentru sănătate.

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Petru
21/03/2024
Achizitie Verificata
Produs de calitate
Comentarii
Turmericul măcinat de la La Chinata este esențial în bucătărie pentru oricine dorește să aducă un plus de culoare și savoare preparatelor. Ambalajul convenabil și calitatea superioară a produsului îl fac o alegere de încredere pentru orice pasionat de gătit.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Petru
Petru
Achizitie Verificata
21/03/2024
Produs de calitate
Comentarii
Turmericul măcinat de la La Chinata este esențial în bucătărie pentru oricine dorește să aducă un plus de culoare și savoare preparatelor. Ambalajul convenabil și calitatea superioară a produsului îl fac o alegere de încredere pentru orice pasionat de gătit.
A fost utilă această recenzie?
54 58
Florentina
Florentina
Achizitie Verificata
16/02/2024
Un produs bun
Comentarii
Turmericul măcinat de la La Chinata este un ingredient de bază în gastronomie datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare. Aroma și gustul intens și proaspăt sunt remarcabile în preparatele culinare, iar ambalajul practic îl face ușor de utilizat în bucătărie.
A fost utilă această recenzie?
28 29
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 8436598120653
ORIGINE:
SPANIA
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

400659
27,80 RON /per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 12+ 24+
Pret 25,02 RON 22,24 RON
in stoc
Pretul in puncte: 56 point
Puncte premiu: 1 point
+
2 recenzii Scrie un comentariu
Produsul se livreaza din Spania
BRANDValle Coronado GTINEAN 8436598120653 ORIGINESPANIA
Banner de inchiriat